top of page
куриер, куриерски услуги
Проучване на куриерските услуги
 

В предишни теми, много пъти сме казвали, че преди да се доверите на дадена фирма, независимо какви продукти и услуги предлага тя, трябва да направите едно малко проучване на самата фирма. Може би някои от Вас са разбрали защо е нужно да се направи едно такова проучване. За останалите, които още се чудят какво толкова има, че да трябва да се прави проучване на дадена фирма, преди да се възползваме от услугите й, тук ще се опитаме да обясним по-подробно причините, поради които винаги препоръчваме да проучите дадена фирма, преди да използвате продуктите или услугите, които тя предлага. Ще обърнем внимание най-вече на фирмите за куриерски услуги, но имайте предвид, че едно такова проучване е препоръчително да се прави за всяка една фирма, чиито услуги ще използвате да пръв път.

В забързаното ни ежедневие, често се случва да трябва да занесем или изпратим нещо на някой, а в същото време да нямаме възможност да отидем лично да го предадем, или дори да нямаме време да отидем до някой пощенски клон да го изпратим. В такива ситуации, най-доброто и уместно решение са куриерските фирми. Знаете, че по законите на икономиката, търсенето определя предлагането, което с пълна сила важи и за куриерските услуги. Фактът, че все повече хора търсят такива услуги, води до появата на все повече фирми, които да ги предлагат. Сами може да се убедите в това, като отворите Google или друга интернет търсачка и напишете „куриерски услуги”. Ще видите колко много са фирмите, които предлагат такива услуги. Не правете грешката да избирате първата фирма, която Ви се покаже. Разгледайте офертите на няколко фирми и преценете коя от тях е най-изгодна и подходяща за Вас.

Когато вече сте се спрели на конкретна фирма, преди да осъществите контакт с нея и да използвате услугите й, трябва да се направи проучването, за което споменахме в началото. Отново трябва да отворите някоя интернет търсачка и да изпишете името на избраната фирма. От появилите се резултати, отворете сайт, в който хората са изказали мнението си относно дадената фирма – доволни ли са от съотношението цена-качество, коректна ли е фирмата, какво е отношението на служителите към клиентите и т.н. Трябва да сте наясно, че няма да откриете фирма, за която да има само положителни мнения. Това се дължи на факта, че в живота, просто няма начин, всички хора да са еднакво доволни от дадено нещо. Ето защо, прочитайки мненията на другите потребители, Вие сами ще прецените, дали избраната фирма е коректна, дали е това, което търсите и т.н.

Това проучване е необходимо да се направи, тъй като, в наши дни, постоянно зачестяват опитите за измами по различни схеми, и нищо чудно, ако избраната от Вас фирма е новоизлюпена, да се окаже някаква схема за измама. Някои от Вас може би ще попитат как точно може да Ви измами една куриерска фирма?! Ами ще вземе пратката и парите за доставката й, и това е – нито пратката ще пристигне при получателя (а може би ще изпращате нещо ценно), нито пък Вие ще си получите парите обратно. Ето защо, преди да се доверите на някоя фирма, без значение за какви продукти и услуги става въпрос, Ви препоръчваме да направите едно такова проучване, и едва след като се убедите, че фирмата е коректна, тогава осъществете контакт с нея и се възползвайте от услугите й.

bottom of page