top of page
куриер, куриерски услуги

Добър градски куриер

   Вероятно на всеки човек, поне веднъж в живота, се е налагало да използва куриерски услуги. Този вид услуги е предпочитан пред изпращането по пощата, особено когато става въпрос за важни документи, които трябва бързо и сигурно да пристигнат при получателя. Ако искате да зарадвате племенника си, например с пакет лакомства, но нямате нужното време, за да му ги занесете лично, може да изпратите пакета чрез куриер, тъй като изпращането по пощата става бавно и продуктите, които са в пакета може да се развалят. С куриерските услуги обаче, нещата не стоят така – пакетът ще бъде доставен бързо и сигурно до получателя.

 

   А знаете ли, че куриерските фирми вече предлагат услугата „градски куриер”? Това означава, че може да изпращате пакети, документи или други пратки в рамките на града и то само за няколко часа. Тази услуга е незаменима, особено за хората, които имат бизнес и нямат време да отидат до някой от своите партньори, за да им предадат лично нужните документи. Това обаче, съвсем не означава, че само бизнесмените могат да се възползват от подобна услуга – нищо подобно, всеки може да използва тази услуга, без значение какво и на кой ще изпраща. Ако например живеете и работите в единия край на София, а родителите Ви живеят на другия, и искате да зарадвате майка си с подарък за осми март или за рождения й ден, но сте твърде заети и едва ли ще Ви остане време, може да се възползвате от услугата градски куриер. Просто трябва да изберете фирма, чиито услуги ще използвате, да направите своята заявка за въпросната услуга и да подготвите пакета. Служител на фирмата ще дойде на посочения от Вас адрес в посоченото време, ще вземе пакета и ще го предаде на получателя, в случая майка Ви. Така, хем ще може спокойно да вършите работата си, хем ще зарадвате майка си с подарък за празника. Ако пък имате собствен бизнес и трябва спешно да подпишете договор с някой нов съдружник, но имате много задачи и не разполагате с време, за да се срещнете със съдружника си, може да изпратите въпросния договор, с помощта на куриерските фирми. Въобще, този тип услуги са много удобни, бързи и сигурни.

 

   Добър градски куриер може да използва всеки. Само трябва да си изберете фирма, която се е доказала със своя опит и професионализъм, коректно отношение, бързи доставки и не на последно място – достъпни цени. Естествено, не може да очаквате цените за услуги на куриерските фирми да са като тези на пощите, но пък както вече казах, изпращането по пощата става бавно, съществува риск от повреждане или загуба на пратката, а освен това трябва да отделите време, за да отидете до най-близкия пощенски клон. С куриерските фирми нещата не стоят така – всичко става бързо, удобно и сигурно – без излишна загуба на време. Всичко се случва за броени минути, без да се налага дори да ставате от компютъра. А откакто и интернет навлиза с все по-бързи темпове в ежедневието ни, и изпращането на писма чрез заявка за куриер онлайн става много по-бързо, лесно и удобно, услугите на пощите съвсем останаха в миналото.

bottom of page