top of page
куриер, куриерски услуги
Доставка на документи
 

ЧАСТ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО НА БИЗНЕСА
 

Всеки, който има някакъв собствен бизнес знае, че без куриерските услуги за доставка на документи, бизнесът му няма да тече така гладко. Често се случва обаче, и на най-обикновени хора, които нямат собствен бизнес, да се налага спешно да изпратят важни документи до свой близък. Независимо дали сте собственик на фирма, и се налага да изпращате документи до своите партньори и клиенти, или сте обикновен човек, и трябва да изпращате важни документи до някой свой близък, и в двата случая най-доброто решение е едно – куриерски услуги.

Куриерските услуги са сходни с услугите предлагани от пощите. Разликата между двете обаче, се крие в качеството на услугата. Използвайки куриерски услуги, Вие може да изберете експресна услуга, което означава, че документите, които изпращате ще пристигнат при получателя в рамките на деня, или най-късно на следващия ден, като срокът зависи от това, какво е разстоянието между подателя и получателя. Ако изпращате по пощата обаче, документите ще са при получателя най-рано след 3 работни дни. Когато изпращате по пощата, съществува риск от загуба на документите, защото пощите използват средствата за обществен транспорт, за да доставят писмата и пакетите. Куриерските фирми обаче, извършват транспортирането със собствен превоз, и поради тази причина, рискът от загуба на пратката е сведен до минимум. Друг плюс в полза на куриерските фирми е удобството. За да изпратите нещо по пощата, ще трябва да отидете до някой пощенски клон, за да го пуснете. Ако изберете куриерски услуги обаче, може да заявите куриер, който да дойде при Вас и да вземе пратката. Заявката за куриер може да бъде направена през интернет сайта на куриерската фира, или по телефона.

Сами виждате, че куриерските услуги са за предпочитане пред тези на пощите, особено ако сте собственик на бизнес и трябва спешно да изпратите документи до свой партньор или клиент. Хората които са в бизнеса от много време, вече отдавна са избрали куриерска фирма, чиито услуги използват. Те сами са се убедили във всичко това, което написах по-горе. Ето защо, ако сте начинаещ бизнесмен и се чудите как да осъществявате изпращането на важни документи, то Вашето решение са куриерските услуги.

За да изберете подходяща фирма, чиито услуги да използвате, е нужно да отделите малко време и да седнете на компютъра. Отворете някоя търсачка и напишете „куриерски услуги”. Ще Ви излязат много резултати, които може да разгледате и да прецените коя фирма предлага най-подходящите за Вас условия. Ако ще Ви се налага често да използвате куриерски услуги, може да сключите договор с избраната фирма, и по този начин Вашите заявки ще се обработват с предимство, а може би и ще имате отстъпка от цената. В никакъв случай обаче, не се доверявайте на новоизлюпена куриерска фирма, която чувате за пръв път, и чиито цени са прекалено ниски. Обикновено, лидерите в бранша предлагат сходни условия за услугите си, на почти еднакви цени. И тъй като едва ли има човек, който да не знае или поне да е чувал кои са по-големите куриерски фирми, които са доказани на пазара в своята област, Ви препоръчвам да изберете някоя от тях, за да сте сигурни, че фирмата е коректна.

bottom of page