top of page
куриер, куриерски услуги
Българските куриерски фирми
 

   Много пъти вече сме казвали, че за да използвате услугите на куриерска фирма, не е задължително да сте бизнесмен, началник или някой голям човек. Всеки, който се нуждае и иска да използва този вид услуги, може да направи заявка за куриер като се обърне към избрана куриерска фирма и да се възползва от услугите й. Въпреки това обаче, тези услуги се търсят повече от бизнеса, отколкото от обикновените хора. Дали защото все още сме песимистично настроени към този вид услуги, или защото няма какво толкова да изпращаме, не знам.

Ето например, ако Вие сте собственик на онлайн магазин, как бихте изпращали поръчките на своите клиенти? Най-логичният отговор е по куриер. Най-малкото, защото доставката се осъществява в много по-кратки срокове. Ако изпращате поръчките до клиентите си по пощата, те ще ги получават минимум след седмица, а освен това съществува опасност пратката да се загуби някъде по пътя. При куриерските фирми обаче, такъв риск просто липсва. Пощата използва влаковете, за да изпраща писмата и колетите от едно населено място до друго. Това означава пренасяне, препредаване и т.н., и някъде по тази верига, точно Вашият пакет може да се изгуби. Куриерските фирми обаче, разполагат със собствени автомобили, с които доставят пратката директно до получателя. Ето защо, куриерските фирми са една добра услуга за всеки бизнес.

   Когато става дума за важни документи, които трябва да изпратите до своя бизнес партньор, който се намира в друго населено място, а нито Вие, нито той разполагате с нужното време, за да му ги предадете лично, отново куриерските фирми ще откликнат на Вашите нужди. Достатъчно е само да заявите куриер чрез уеб сайта на фирмата, или по телефона, или да посетите офис на конкретната куриерска фирма и да пуснете пратката си. Тя ще бъде доставена до крайния получател – в точното време и на точното място. Така, и Вие и партньорът Ви ще може да продължите да се занимавате с важните си задачи, а куриерите ще се погрижат документите да пристигнат точно на време.

   Едва ли има собственик на бизнес, който поне веднъж, да не се е възползвал от куриерски услуги – просто забързаното и натоварено ежедневие го налага. Това и причината, фирмите на които по-често се налага да ползват такива услуги, да сключат договор с избрана куриерска фирма. Договорът им носи някои преимущества – по-ниски цени за доставка, по-бързо обслужване и т.н. Ако и Вие имате бизнес, и често Ви се налага да използвате услугите на куриерски фирми, то моят съвет е да сключите договор с някоя от тях – изберете тази, чиито условия са най-изгодни и най-добри за Вас. Така ще си спестите търсене на куриер всеки път, когато се налага, ще получавате по-бързо обслужване, а освен това, цената за услугата ще бъде по-ниска за Вас.

   Българските куриерски фирми са една добра услуга за всеки бизнес. Вместо да губите време и нерви, за да отидете до офиса на своя партньор или клиент и да му предадете важни документи или продукти, Вие може да поверите това на куриерска фирма, и спокойно да продължите да действате по други важни задачи.

bottom of page