top of page
куриер, куриерски услуги
Куриерски Услуги - Цена и Качество
 

   Знаете, че с всеки изминал ден, броят на куриерските фирми се увеличава. Това се дължи на фактът, че все повече хора започват да търсят и да използват услугите на такива фирми. Но каква е причината, хората да предпочитат куриерските фирми пред пощите? Та нали предлаганите услуги са аналогични, а освен това цените на куриерите са по-високи от тези на пощите?! Какво кара хората да избират куриерите пред пощите?

Сега ще направим едно сравнение между услугите предлагани от куриерите, и услугите предлагани от пощите. Когато изпращате нещо по пощата, трябва да отидете в пощенски клон, за да го пуснете. Там пратките се разпределят по райони, населени места и т.н. След това, те се изпращат чрез влак, автобус или друго средство за обществен транспорт, до населеното място на получателя. Служител на тамошната поща взема пратките и ги отнася в централния пощенски клон. От там се разпределят по квартали и се транспортират до кварталните пощи. Едва тогава пощальонът започва да ги разнася по адресите. Ако сте изпратили обикновено писмо, то ще бъде пуснато в пощенската кутия на получателя. Ако обаче писмото е важно и е пуснато препоръчано с обратна разписка, получателят трябва да подпише разписката и едва тогава да си вземе писмото. Често в такива случаи, писмата се връщат при подателя, тъй като на адреса на получателя не е имало никой, когато пощальонът е отишъл, и съответно разписката не е подписана. Ако пък сте пуснали пакет, получателят ще получи покана да отиде в пощенския клон и да си го вземе. Ако обаче използвате куриерски услуги, то предаването на пратките, без значение дали е писмо или пакет, става лично. Куриерът ще се свърже с получателя и ще се уговорят кога и къде да се видят, ако получателя не е на адреса, за да си получи пратката. Така, връщането на пратката при подателя, поради ненамиране на някой на посочения адрес, отпада като вариант. Освен това, куриерските фирми имат собствени превозни средства, с които транспортират пратките до техните получатели. Това, освен че намалява риска от загуба на пратката, прави и самото й получаване по-бързо. Куриерът натоварва пратките в автомобила и ги транспортира до вратите на получателите – няма го премятането от едно превозно средство в друго, не са зависими от разписанието на средствата за обществен транспорт и т.н.

    Методът на работа на куриерските фирми е по-бърз, по-сигурен и по-удобен. Транспортирането на пратките със собствен превоз прави доставките по-бързи и свежда рискът от загубата им, до минимум. И не само това – за да пуснете или получите пратка чрез куриер, не е необходимо да излизате от дома или офиса си, защото служител на фирмата ще дойде на адреса Ви, за да вземе пратката и да я достави до адреса на получателя. Използвайки куриерски услуги, Вие ще си спестите много време и нерви, а пратката ще бъде доставена на получателя й навреме, докато Вие спокойно продължавате да вършите останалите си задължения.

   Цените на куриерските услуги са малко по-високи от тези на пощите, но качеството на услугата си заслужава всяка стотинка. Все повече хора предпочитат да платят малко повече, но да са сигурни, че доставката ще пристигне при получателя й в точния момент, и да не се притесняват, че тя може да изостане някъде по път.

bottom of page