top of page
куриер, куриерски услуги

Директни доставки
 

НАЧИН ДА СТИГНЕШ БЪРЗО ДО НЯКОЙ
 

   Вероятно всеки е имал моменти, когато трябва да изпрати на някой нещо важно, което обаче трябва спешно и бързо да е при получателя. Най-добрият вариант в такива случаи е да тръгнете веднага и лично да занесете необходимите документи или вещи на човека. Да, обаче не винаги имаме време и възможност да го направим. Понякога, просто няма как да зарежеш всичко, да се качиш на колата и да тръгнеш да носиш нещо важно на някой, без значение колко спешно той трябва да го получи. В такива случаи на помощ идват куриерските фирми.

   На кратко, услугите които тези фирми предлагат са аналог на услугите предлагани от пощите. Съществува разлика обаче, в качеството на самата услуга. Куриерските фирми извършват доставката по-бързо, дори може и експресно, ако желаете, рискът от загуба на пакета е сведен до минимум, а освен това е и доста по-удобно – ако пожелаете, нито Вие, нито получателят ще трябва да ходи някъде – Вие за да изпратите, а получателят, за да си вземе пратката. Ще спестите разхожданията и на себе си и на получателя, ако използвате услугата „доставка от врата до врата”. Това означава, че служител на фирмата ще Ви посети и ще вземе пратката, а след това ще я достави директно до нейния получател. Тук обаче не искам да обяснявам какви видове услуги предлагат куриерските фирми, а искам да обърна внимание на една конкретна услуга – директните доставки.

Какво означава директна доставка? Директната доставка е услуга, която куриерските фирми предлагат, и която представлява бързо доставяне на пратката до нейния получател. Нарича се още експресна услуга, като от самото й име става ясно какво означава тази услуга. Както написах още в началото, представете си, че трябва да изпратите нещо на някой, но въпросното нещо трябва много спешно да е при получателя – още днес или най-късно утре. Нямате възможност да оставите всичко друго и да тръгнете веднага, за да го занесете лично, какво правите тогава?! Отговорът е прост и лесен – търсите куриерска фирма и избирате експресна услуга или директна доставка. Това ще уточните със служителите в офиса на фирмата. Ако обаче не разполагате с време дори да отидете до офис на куриера, то винаги може да си поръчате куриер, който ще дойде на Вашия адрес и ще вземе пакета, за да го достави до крайния й получател. Това може да направите по телефона или през интернет сайта на фирмата, чрез опцията „онлайн заявка за куриер”. В тези случаи, вида на услугата се уточнява по телефона или съответно още при попълването на онлайн заявката за куриер.

В случаите когато сте много натоварени и в същото време трябва спешно да предадете нещо на някой, най-доброто решение е да потърсите куриерска фирма и да изберете услугата директна доставка. Това е може би единственият начин, когато може да бъдете сигурни, че пратката Ви ще пристигне на време при получателя, а освен няма да се притеснявате, че тя може да остане някъде по пътя. Също така няма да Ви се налага да ходите където и да било, за да изпратите пакета, нито пък получателят ще трябва да ходи някъде, за да си вземе пратката. С услугата „от врата до врата”, куриерът ще дойде при Вас, ще вземе пратката и ще я достави директно до вратата на получателя.

bottom of page