top of page
куриер, куриерски услуги

Direct.BG куриер за един час

   Всички знаете какви услуги предлагат куриерските фирми, за това мисля, че няма смисъл да изпадам в подробности. Ще кажа само, че куриерските услуги са създадени за улеснение и удобство не само на бизнеса, но и на обикновените хора, защото вероятно на всеки, поне веднъж, се е налагало да изпрати или да му изпратят нещо, и за целта са използвани услугите на някоя от куриерската фирма.
 

   Предимствата на изпращането по куриер, в сравнение с изпращането по пощите, са много. На първо място е фактът, че когато изпращате нещо с куриерска фирма, то ще бъде при получателя в много по-малки срокове, отколкото на пощите. Другото предимство е, че самото доставяне е много по-сигурно. Тук липсва рискът от загуба на пратката някъде по пътя, тъй като фирмите превозват пратките със собствени автомобили, а пощите използват влаковете, за да изпращат пратките до дадено населено място. Удобството е другото преимущество на куриерските фирми – за да изпратите нещо по пощата трябва да посетите пощенски клон, за да пуснете пратката, а и получателят също трябва да посети пощенски клон, за да си я получи. Ако обаче направите това с фирма, имате възможност да си поръчате куриер – през уеб сайта на фирмата или по телефона. И тогава, ако изберете услугата „от врата до врата”, служител на фирмата ще дойде на посочен от Вас адрес, ще вземе пратката и ще я достави на адреса на получателя. Този вариант вероятно ще излезе малко по-скъпо, но пък за сметка на това качеството на услугата е много по-високо, отколкото изпращането по пощата.
 

   Една от услугите, която куриерските фирми предлагат е „куриер за един час”. Какво означава това? Тази услуга е подходяща за Вас, ако трябва да изпратите пакет до някой, който трябва да го получи възможно най-скоро. Това е доставка в рамките на един час. Естествено, не може да мислите, че ако изпратите нещо от Силистра до Петрич например, то ще бъде в Петрич след един час – това просто е физически и практически невъзможно – разстоянието е много голямо, и просто няма как да се измине за един час. Куриер за един час се предлага от точка до точка в рамките на града. Ако трябва да изпратите нещо спешно до някоя по-отдалечена точка в България или чужбина, може да изберете експресна услуга – това е куриерска услуга с възможно най-кратък срок за доставка.

 

   Преимуществата и удобствата на куриерските услуги са много, което ги прави в пъти по-предпочитани от пощите, където процедурата по доставяне на писмо или пакет е доста тромава и несигурна. Дори не знам, дали все още има хора, които да изпращат нещо по пощата – всички мои познати използват услугите на някоя куриерска фирма – едни заради удобството, други заради сигурността, трети заради по-бързата доставка. И всички те предпочитат да платят малко повече, но да получат много по-качествена услуга.

Куриер за един час е услуга, от която може да се възползвате и Вие. Не е нужно да сте президент на фирма, началник или собственик на бизнес, за да използвате тази услуга – тя е достъпна за всеки клиент накуриерските фирми. Не се колебайте да използвате тази услуга, когато спешно трябва да изпратите или да получите нещо – високото качество и експресната доставка са гарантирани.

bottom of page