top of page
куриер, куриерски услуги

Куриерски услуги за всеки

До сега многократно сме говорили за куриерските фирми и сме разяснявали каква дейност извършват те, как я осъществяват и т.н. Примерите, които сме давали преди, бяха за изпращане на документи или пакети. Дейността на куриерските фирми обаче, съвсем не се свежда само до това. Чрез тях може да изпращате каквото пожелаете – без значение размерът, обемността и теглото на пратката. Може да изпращате дори цели палети или контейнери със стоки. Това е още един плюс в полза на куриерските фирми, пред пощите – по пощата няма как да изпратите цял палет със стока, или поне аз не знам, пощите да предлагат подобна услуга.

Ето например, ако сте производител на определени стоки, то когато Вашите партньори поръчват от Вас, вероятно поръчват големи количества, които няма как да се съберат в един кашон и да бъдат изпратени като пакет. В такива случаи, Вие може да се възползвате от услугата за превоз на контейнери или палети, в зависимост от това, за какви стоки става въпрос, какви са техните обем, количество, размери и т.н. Повече информация за този вид услуга може да намерите на сайта на всяка куриерска фирма или да се свържете по телефона с конкретна фирма и да поискате повече информация относно услугата.

Какво друго може да се изпраща по куриер? Отговорът на този въпрос е всичко. Може да изпращате документи, писма, малки и не чак толкова малки пакети, по куриер може да изпратите дори и цветя. Въобще, каквото и да Ви се налага да изпращате, куриерските услуги са перфектното решение.

Не е задължително да сте някакъв шеф, бизнесмен или друг голям и важен човек, за да се възползвате от услугите на куриерските фирми. Всеки може да използва тези услуги, без да се притеснява от своето място и звание в обществото. Не си мислете, че куриерските превози са създадени само за собствениците на бизнес. Нищо подобно – всяка една уважаваща себе си, и държаща на клиентите си куриерска фирма, е на разположение на всеки, който има нужда от услугите й. От куриерските фирми не се интересуват какво е социалното Ви положение, дали сте бизнесмен, обикновен служител, пенсионер или безработен. Това няма значение за тях, и те ще обработят Вашата пратка навременно и надлежно, и тя ще бъде при нейния получател в точния момент.

Без значение какво ще изпращате – както вече казах, може да използвате куриерски превоз за всичко – да изпратите важни документи или обикновено писмо, да изпратите подарък или важна вещ на свой близък, да изпращате поръчките до своите клиенти, ако сте собственик на магазин, или да изпратите цветя на любимата си за рождения й ден. Единственото нещо, което е важно когато изпращате чрез куриер, е пратката да не съдържа наркотици, оръжие и други незаконосъобразни стоки и предмети. Трябва всичко, което изпращате да е съобразено с действащото законодателство в Република България, а размерът, стойността и вида на пратката е без значение.

Когато се нуждаете от куриерски превоз, трябва само да изберете фирма, чиито услуги да използвате. Заявката Ви няма да бъде отказана, без значение дали изпращате нещо важно или просто малка изненада за близък човек.

bottom of page